SOLARZOETERMEER


Zonnepanelen en hun rendement.

Het rendement op zonnepanelen is op dit moment enorm hoog. Dit komt doordat er genoeg zon schijnt in Nederland, de kwaliteit van de zonnepanelen constant verbeterd is waardoor zonnepanelen steeds meer stroom produceren, de lagere prijs van de zonnepanelen per Wp en de subsidie op zonnepanelen die te ontvangen is. Daarnaast blijven de prijzen van energie leveranciers naar verwachting stijgen, hier heeft u geen last meer van als u uw eigen energie produceert door middel van zonne energie.

Rekenvoorbeeld :
De prijs van zonnepanelen wordt over het algemeen bepaald aan de hoeveelheid Wattpiek (Wp) . 1 Wp staat gemiddeld  ongeveer gelijk aan 0,90 kWh. Per woning zal per jaar gemiddeld 3.000 kWh voldoende zijn. Om dit te produceren zal een installatie van ongeveer 3.500 Wp nodig zijn. Dus om aan ca 85% van de energie behoefte te voldoen zult u aan een 3000Wp voldoende hebben wat neerkomt op een totaal bedrag van de installatie van ongeveer € 5000,-. ofwel ongeveer € 4400,- na aftrek overheids subsidie.  Vanaf dat moment bent u voor de komende 30 jaar (gemiddelde levensduur zonnepanelen) uw eigen stroom producent, en daarmee zo goed als onafhankelijk van energie leveranciers.
Uw besparing zal in dit voorbeeld  naar verwachting bij een prijs per kwh van € 0,23 ca € 617,00 bedragen.
Op een investering van netto € 4400,- haalt u dus een terugverdientijd van ca   4400 / 617 is  7,2 jaar  ofwel bijna 14% return on investment en alle geproduceerde energie in de bijna 23 jaar na deze tijd is dus pure winst welks kan oplopen tot ruim €.14000 indien het huidig prijspijl gelijk zou blijven. Bij een verwachte jaarlijkse stijging zal dit bedrag alleen maar oplopen.
Het rendement op zonnepanelen is dus enorm hoog!

Profiteer nu direct van de lage prijzen voor zonnepanelen. U betaalt tot 1 maart 2014 namelijk slechts 6% btw over de arbeidsuren voor de installatie van uw zonnepanelen.
Medio april 2013 is er minder dan de helft over van de 50 miljoen die beschikbaar is gesteld als subsidie voor duurzame verbouwingen. Naar verwachting zal de subsidiepot relatief snel leeg zijn. Zorg er dus voor dat u op tijd een beslissing neemt.


tel. 0654777822

INDEX   CONTACT