SOLARZOETERMEER


Teruglevering energie aan het net.

Als u zonnepanelen op uw dak heeft kunt u deze stroom direct zelf gebruiken. U kunt zelf geproduceerde energie ook terugleveren aan het elektriciteitsnet; dit wordt teruglevering van de energie aan het net genoemd.Als u dit wilt doen moet u dit aangeven bij uw energiebedrijf, hiervoor verandert er verder niks in uw contract. 
Indien u minder dan 5000kWh per jaar teruglevert wordt deze teruglevering altijd van uw verbruik afgetrokken, dit wordt ook wel salderen genoemd. Uw energiebedrijf zal het gesaldeerde verbruik bij u in rekening brengen. Enkel over dit verbruik zal het leveringstarief en belastingen in rekening worden gebracht.Als u bijvoorbeeld 3000 kWh per jaar produceert en uw verbruik ligt op 3400 kWh zal uw energiebedrijf 400 kWh bij u in rekening brengen.

Analoge meter
Als u in uw huis over een analoge energiemeter beschikt hoeft dit in principe geen probleem te zijn bij teruglevering en saldering. De enige eis aan de meter is dat deze achteruit kan draaien. Mocht u dit niet zeker weten kunt u dit altijd nagaan bij uw netbeheerder. Mocht deze hier niet toe in staat zijn kunt u altijd direct een nieuwe meter aanvragen. Tegenwoordig zult u dan in de meeste gevallen een digitale meter ontvangen.

Doordat uw meter achteruit kan draaien kan de door u teruggeleverde energie door de meter van uw verbruik worden afgetrokken. In dit geval ontvangt u dus geen aparte vergoeding, maar enkel een lagere energierekening voor de teruglevering. U bespaart dus direct op het totale energietarief inclusief energiebelasting en de BTW waardoor de ge´nvesteerde prijs van de zonnepanelen snel is terugverdiend!

Over het algemeen wordt er vanuit gegaan dat iemand die energie teruglevert met een analoge meter niet meer produceert dan dat deze zelf op jaarbasis nodig heeft. Bij netto teruglevering wordt een analoge meter daarom vaak afgerekend op nulverbruik tot op het moment dat deze weer positief draait.

In het geval u meer energie produceert dan dat u verbruikt zult u niet meer betalen per saldo voor de geleverde energie. U bespaart daarmee de stroomprijs inclusief energiebelasting en BTW op uw energierekening.

Digitale meter
Mocht u in het bezit zijn van een digitale energiemeter of ervoor kiezen een digitale meter aan te vragen bij uw netbeheerder, wordt de teruglevering apart weergegeven. U kunt altijd bij uw netbeheerder navragen of uw meter geschikt is voor teruglevering. Veel leveranciers zullen uw teruggeleverde energie volledig met uw verbruikte energie verrekenen. Een dergelijke meter zal altijd binnen 3 maanden worden geplaatst en kost u gemiddeld maar
circa 70 euro.


tel. 0654777822

INDEX   CONTACT